У оквиру програма за расподелу подстицаја за унапређење система креирања и преноса знања кроз развој техничко-технолошких, примењених, развојних и иновативних пројеката у пољопривреди и руралном развоју, који финансира Управа за аграрна плаћања – Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србиј биће одржан скуп под називом:
ПРИМЕНА САВРЕМЕНИХ ТЕХНОЛОГИЈА У РАЗВОЈУ ПРЕХРАМБЕНОГ СЕКТОРА
На скупу ће бити презентовани резултати пројектата Унапређење квалитета и безбедности меса применом еколошки прихватљивих технологија и Трансфер знања уз имплементацију савремених дигиталних технологија као ефикасан и одржив начин за развој винарског сектора и популаризацију белих вина Србије и организована радионица на којој ће практично бити презентована примена јестивих хитозанских премаза за побољшање одрживости и квалитета меса.
ПРОГРАМ СКУПА:
12:00-12:30 др Марко Малићанин, доцент, Универзитет у Нишу, Пољопривредни факултет у Крушевцу – НОВИ ТРЕНДОВИ У ТЕХНОЛОШКОМ ПОСТУПКУ ПРОИЗВОДЊЕ ВИНА
12:30-13:00 Саша Пауновић, дипл. инг. експерт из области информационих технологија и маркетинга вина – ПЛАН ВИДЉИВОСТИ И ПРЕПОЗНАТЉИВОСТИ СРПСКИХ ВИНА ОГЛАШАВАЊЕМ ПУТЕМ ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА
13:00-14:00 Наталија Ђорђевић, маст. инж. технол. Универзитет у Нишу, Технолошки факултет у Лесковцу – ПРИМЕНА ЈЕСТИВИХ ХИТОЗАНСКИХ ПРЕМАЗА ЗА ПОБОЉШАЊЕ ОДРЖИВОСТИ И КВАЛИТЕТА МЕСА – радионица са практичном презентацијом
14:00 -14:30 ДИСКУСИЈА
Скуп ће бити одржан у сали П1 Технолошког факултета у Лесковцу (Булевар ослобођења 124) 30. маја године са почетком у 12 сати.
Вести





