Drugi-rok

Студенти студијског подручја Прехрамбена технологија и безбедност хране осмислили су и произвели иновативан прехрамбени производ: Мали зов – Кефир са додатком праха зове и тропа малине, којим су се представили на овогодишњем јубиларном националном такмичењу Ецотропхелиа Србија.

Кефир Мали зов настао је са циљем да се на тражиште пласира иновативан производ, јединствених функционалних и сензорних карактеристика, као и да се валоризују два вредна остатка прехрамабене индустрије: троп малине (остатак након цеђења сока од малине) и прах зове (остатак након паковања чаја од зове). Захваљујући примамљивој ароми зове, неодољивом укусу малине и благо киселкастој ноти кефира Мали зов претендује да постане један од омиљених млечних напитака на тржишту који вишеструко позитивно делује на здравље конзумената.

Такмичарски тим чинили су: Љубица Живковић, Ивана Милосављевић, Марина Нишкић и Марија Радисављевић, студенти мастер студија, уз помоћ проф. др Иване Карабеговић и проф. др Бојане Даниловић (ванредних професора на катедри за Прехрмабену технологију и безбедност хране) и др Сандре Стаменковић Стојановић (асистента на катедри за Прехрамбену технологију и безбедност хране). Велику захвалност дугујемо Чедомиру Димићу, докторанту на Технолошком факултету у Лесковцу, за феноменалан дизајн етикете и логоа производа.

Технолошки факултет у Лесковцу је поносан на своје студенте и сараднике, и у будуће ће подржавати њихове иновативне подухвате.

Линк ЈУГМЕДИА

Вести

{titlе}
Резултати полагања испита из Биохемије у јулском року
Резултати писменог дела испита одржаног 04.07.2022. године:
5. jula 2022.
{titlе}
Продужени први конкурс 2022/2023 годину
ПРОДУЖЕНИ ПРВИ КОНКУРСНИ РОК ЗА УПИС СТУДЕНАТА…
5. jula 2022.
{titlе}
Конкурс за стицање звања и заснивање радног односа наставника
За ужу научну област Хемијско инжењерство, један извршилац са пуним радним временом у звање доцент
1. jula 2022.
PlayPause
previous arrow
next arrow