Drugi-rok

Пoсета фабрици “ElixirGroup” Прахово

Професори Технолошког факултета посетили су Elixir Прахово ради склапања договора о будућој пословно-техничкој сарадњи. Том приликом Љуба Стојичић, директор, и Драгиша Савић, декан, потписали су Уговор о реализацији стручне праксе студената Факултета у Elixir Прахово. Потписивању Уговора присуствовао је Александар Станковић, помоћник директора за планирање Р&Д пројеката хемијске дивизије. 
Elixir Прахово и Технолошки факултет препознају заједнички интерес у реализацији стручне праксе у нашој фабрици. Настављамо да радимо на припреми и организовању стручне праксе за студенте“, поручују потписници Уговора о сарадњи.
Elixir Прахово сарађује са великим бројем факултета и средњих школа у циљу унапређења образовног система и стварања добрих прилика за запошљавање. У фабрици у Прахову ради двадесет технолога који су образовање стекли на Технолошком факултету у Лесковцу, па је наставак овог партнерства нова прилика за појачање у редовима наших инжењера и могућност студентима да свој професионални пут граде у нашем пословном систему.“, истичу представници фабрике.
Уговор о сарадњи даје простор за реализацију заједничких пројеката стручног оспособљавања будућих технолога кроз праксу у Elixir Прахову са циљем унапређења практичне наставе, као и могућност сарадње на заједничким истраживачким пројектима.
Некадашњи студенти, данас инжењери у Elixir Прахову искористили су ову посету за разговор са професорима и подсећање на студентске дане.