Управљање материјалном токовима у индустрији

Наставници или наставници : Станко A. Жерајић,Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Горан Николић,Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Циљ предмета: Студенти стичу неопходна знања о принципима управљања материјалним токовима у индустрији, одрживом развоју, извештавању и индустријском аспекту чистије производње. Циљ курса је да студентима пружи знања о томе како да развију стратегије које доводе до смањења потрошње материјала и енергије у индустрији, уз повећање еколошке ефикасности и економске конкурентности.

Исход предмета: Студенти стичу способности да самостално анализирају и воде индустријске процесе на локалном, регионалном и глобалном нивоу, користећи принципе управљања материјалним токовима. Студенти су обучени за процену и повећање еко-ефикасности индустријских предузећа применом анализе животног циклуса и искуства стеченим решавањем реалних проблема управљања материјалним токовима у индустрији. Посебна пажња је посвећена стицању знања из области управљања одрживим развојем и анализе иницијативе глобалног извештавања у индустрији. Студенти су оспособљени да користе принципе ISO и EMAS стандарда и да препознају њихове захтеве и разлике. Студенти су у стању да самостално примењују принципе чисте производње за заштиту окружења и економичност производње. Студенти ће бити у могућности да смање потрошњу сировина и енергије, пронађу алтернативе употреби токсичних материјала и смање емисију токсичних материја у околину

КАРТОН ПРЕДМЕТА

Материјал за припрему испитa

Контакт

Булевар Ослобођења 124
16000 Лесковац
Телефон: +381 (16) 247-203
факс: +381 (16) 242-859
емаил: tehfak@ni.ac.rs3
АКРЕДИТОВАНИХ СТУДИЈСКИХ ПРОГРАМА

14th Symposium

rsz 314 s1 
50
НАСТАВНИКА И САРАДНИКА

Информатор за студенте

video

 
 
 


22
ЛАБОРАТОРИЈЕ