У оквиру овог студијског модула, студенти се упознавају са основама различитих технологија у преради хране, стицање знања и вештина неопходних за креирање јединствених и иновативних прехрамбених производа и побољшање квалитета и безбедности хране и оспособљавање за организовање, вођење и унапређење процеса производње прехрамбених производа.
ОБАВЕЗНИ ПРЕДМЕТИ
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ
ОБАВЕЗНИ ПРЕДМЕТИ
Година/Семестар | Предмет | Фонд часова | ЕСПБ |
---|---|---|---|
ПРВА ГОДИНА | |||
ПРВА / I | Стручна пракса | 0+6 | 5 |
ПРВА / I | Обрада и презентација експерименталних података | 2+2 | 5 |
ПРВА / I | Развој прехрамбених производа | 3+2 | 6 |
ПРВА / I | Метаболизам индустријских микроорганизама | 2+2 | 5 |
ПРВА / I | Изборни предмет блока 1 | – | 4 |
ПРВА /I | Изборни предмет блока 2 | – | 5 |
ПРВА /II | Изборни предмет блока 3 | – | 5 |
ПРВА /II | Изборни предмет блока 4 | – | 5 |
ПРВА /II | Изборни предмет блока 5 | – | 5 |
ПРВА /II | Завршни рад – Студијско истраживачки рад | 0+10 | 5 |
ПРВА /II | Завршни рад | 0+6 | 10 |
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ
Година/Семестар | Предмет | Фонд часова | ЕСПБ |
---|---|---|---|
ИЗБОРНИ БЛОК 1 | |||
ПРВА / I | Легислатива у безбедности и квалитету хране | 2+1 | 4 |
ПРВА / I | Стандардизација и квалитет хране | 2+1 | 4 |
ИЗБОРНИ БЛОК 2 | |||
ПРВА / I | Процена утицаја на животну средину | 2+2 | 5 |
ПРВА / I | Фармацеутска биотехнологија | 2+2 | 5 |
ПРВА / I | Биотрансформације | 2+2 | 5 |
ИЗБОРНИ БЛОК 3 | |||
ПРВА / II | Производња функционалне хране | 2+2 | 5 |
ПРВА / II | Пробиотици и стартер културе | 2+2 | 5 |
ИЗБОРНИ БЛОК 4 | |||
ПРВА / II | Прерада и својства хране | 2+2 | 5 |
ПРВА / II | Ензими у прехрамбеној индустрији | 2+2 | 5 |
ИЗБОРНИ БЛОК 5 | |||
ПРВА / II | Примена софтвера у процесном инжењерству | 2+2 | 5 |
ПРВА / II | Пословно комуницирање | 2+0 | 5 |