Прехрамбена технологија
ОБАВЕЗНИ ПРЕДМЕТИ
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ
ОБАВЕЗНИ ПРЕДМЕТИ
Година/Семестар | Предмет | Фонд часова | ЕСПБ |
---|---|---|---|
ПРВА ГОДИНА | |||
ПРВА / I | Математика 1 | 3+3 | 8 |
ПРВА / I | Физика | 4+4 | 9 |
ПРВА / I | Општа хемија | 3+2 | 6 |
ПРВА / I | Информатика и рачунарске комуникације | 3+2 | 6 |
ПРВА / II | Математика 2 | 2+3 | 8 |
ПРВА / II | Неорганска хемија | 3+2 | 6 |
ПРВА / II | Електротехника | 2+3 | 5 |
ПРВА / II | Основи машинства | 3+4 | 7 |
ПРВА / II | Енглески језик | 2+2 | 5 |
ДРУГА ГОДИНА | |||
ДРУГА / III | Термодинамика | 3+3 | 7 |
ДРУГА / III | Аналитичка хемија | 3+2 | 5 |
ДРУГА / III | Органска хемија | 3+3 | 8 |
ДРУГА / III | Општа микробиологија | 2+2 | 5 |
ДРУГА / III | Изборни предмет 1 | – | 5 |
ДРУГА / IV | Физичка хемија | 4+3 | 8 |
ДРУГА / IV | Изборни предмет 2 | – | 4 |
ДРУГА / IV | Биохемија | 3+3 | 6 |
ТРЕЋА / IV | Механичке операције | 3+3 | 7 |
ДРУГА / IV | Изборни предмет 3 | – | 5 |
ТРЕЋА ГОДИНА | |||
ТРЕЋА / V | Биопроцесно инжењерство | 2+2 | 6 |
ТРЕЋА / V | Амбалажа и паковање | 3+0 | 4 |
ТРЕЋА / V | Изборни предмет 4 | – | 6 |
ТРЕЋА / V | Топлотне и дифузионе операције | 3+3 | 7 |
ТРЕЋА / V | Технологија воћа и поврћа | 2+2 | 6 |
ТРЕЋА / VI | Аутоматско управљање процесима | 3+3 | 7 |
ТРЕЋА / VI | Процесна опрема | 2+1 | 5 |
ТРЕЋА / VI | Изборни предмет 5 | – | 6 |
ТРЕЋА / VI | Изборни предмет 6 | – | 6 |
ТРЕЋА / VI | Индустријска микробиологија | 2+2 | 6 |
ЧЕТВРТА ГОДИНА | |||
ЧЕТВРТА / VII | Заштита животне средине | 2+0 | 3 |
ЧЕТВРТА / VIII | Организација производње | 2+0 | 3 |
ЧЕТВРТА / VII | Контрола и системи квалитета | 2+2 | 6 |
ЧЕТВРТА / VII | Биопроцеси у заштити околине | 3+2 | 7 |
ЧЕТВРТА / VII | Изборни предмет 7 | – | 6 |
ЧЕТВРТА / VIII | Ензимско инжењерство | 2+2 | 6 |
ЧЕТВРТА / VIII | Технологија жита и брашна | 3+2 | 6 |
ЧЕТВРТА / VIII | Изборни предмет 8 | – | 5 |
ЧЕТВРТА / VIII | Изборни предмет 9 | – | 6 |
ЧЕТВРТА / VII | Стручна пракса | 0+4 | 6 |
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ
Година/Семестар | Предмет | Фонд часова | ЕСПБ |
---|---|---|---|
ИЗБОРНИ БЛОК 1 | |||
ДРУГА / III | Хемијско-инжењерско рачунање | 2+2 | 5 |
ДРУГА / III | Колоидна хемија | 2+2 | 5 |
ИЗБОРНИ БЛОК 2 | |||
ДРУГА / IV | Маркетинг и менаџмент | 2+0 | 4 |
ДРУГА / IV | Управљање квалитетом | 2+0 | 4 |
ИЗБОРНИ БЛОК 3 | |||
ДРУГА / IV | Микробиологија хране | 2+2 | 5 |
ДРУГА / IV | Молекуларна генетика | 2+2 | 5 |
ИЗБОРНИ БЛОК 4 | |||
ТРЕЋА / V | Основи конзервисања | 2+2 | 6 |
ТРЕЋА / V | Инструментална анализа | 3+3 | 6 |
ИЗБОРНИ БЛОК 5 | |||
ТРЕЋА / VI | Технологија вина и алкохолних пића | 2+2 | 6 |
ТРЕЋА / VI | Технологија слада и пива | 2+2 | 6 |
ИЗБОРНИ БЛОК 6 | |||
ТРЕЋА / VI | Технологија меса | 2+2 | 6 |
ТРЕЋА / VI | Биореактори | 2+2 | 6 |
ИЗБОРНИ БЛОК 7 | |||
ЧЕТВРТА / VII | Технологија млека и млечних производа | 2+2 | 6 |
ЧЕТВРТА / VII | Мембрански сепарациони процеси | 3+2 | 6 |
ИЗБОРНИ БЛОК 8 | |||
ЧЕТВРТА / VIII | Технологија лековитог и зачинског биља | 3+2 | 5 |
ЧЕТВРТА / VIII | Технологија угљених хидрата и кондиторских производа | 3+2 | 5 |
ЧЕТВРТА / VIII | Технологија дувана | 3+2 | 5 |
ИЗБОРНИ БЛОК 9 | |||
ЧЕТВРТА / VIII | Технологија воде | 3+2 | 6 |
ЧЕТВРТА / VIII | Обрада отпадних вода | 3+2 | 6 |
Биотехнологија
ОБАВЕЗНИ ПРЕДМЕТИ
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ
ОБАВЕЗНИ ПРЕДМЕТИ
Година/Семестар | Предмет | Фонд часова | ЕСПБ |
---|---|---|---|
ПРВА ГОДИНА | |||
ПРВА / I | Математика 1 | 3+3 | 8 |
ПРВА / I | Физика | 4+4 | 9 |
ПРВА / I | Општа хемија | 3+2 | 6 |
ПРВА / I | Информатика и рачунарске комуникације | 3+2 | 6 |
ПРВА / II | Математика 2 | 2+3 | 8 |
ПРВА / II | Неорганска хемија | 3+2 | 6 |
ПРВА / II | Електротехника | 2+3 | 5 |
ПРВА / II | Основи машинства | 3+4 | 7 |
ПРВА / II | Енглески језик | 2+2 | 5 |
ДРУГА ГОДИНА | |||
ДРУГА / III | Термодинамика | 3+3 | 7 |
ДРУГА / III | Аналитичка хемија | 3+2 | 5 |
ДРУГА / III | Органска хемија | 3+3 | 8 |
ДРУГА / III | Општа микробиологија | 2+2 | 5 |
ДРУГА / III | Изборни предмет 1 | – | 5 |
ДРУГА / IV | Физичка хемија | 4+3 | 8 |
ДРУГА / IV | Изборни предмет 2 | – | 4 |
ДРУГА / IV | Биохемија | 3+3 | 6 |
ТРЕЋА / IV | Механичке операције | 3+3 | 7 |
ДРУГА / IV | Изборни предмет 3 | – | 5 |
ТРЕЋА ГОДИНА | |||
ТРЕЋА / V | Биопроцесно инжењерство | 2+2 | 6 |
ТРЕЋА / V | Алтернативни извори енергије | 3+0 | 4 |
ТРЕЋА / V | Изборни предмет 4 | – | 6 |
ТРЕЋА / V | Топлотне и дифузионе операције | 3+3 | 7 |
ТРЕЋА / V | Кинетика биопроцеса | 2+2 | 6 |
ТРЕЋА / VI | Аутоматско управљање процесима | 3+3 | 7 |
ТРЕЋА / VI | Процесна опрема | 2+1 | 5 |
ТРЕЋА / VI | Изборни предмет 5 | – | 6 |
ТРЕЋА / VI | Изборни предмет 6 | – | 6 |
ТРЕЋА / VI | Индустријска микробиологија | 2+2 | 6 |
ЧЕТВРТА ГОДИНА | |||
ЧЕТВРТА / VII | Заштита животне средине | 2+0 | 3 |
ЧЕТВРТА / VIII | Пројектовање технолошких процеса | 2+3 | 6 |
ЧЕТВРТА / VIII | Организација производње | 2+0 | 3 |
ЧЕТВРТА / VII | Контрола и системи квалитета | 2+2 | 6 |
ЧЕТВРТА / VII | Биопроцеси у заштити околине | 3+2 | 7 |
ЧЕТВРТА / VII | Изборни предмет 7 | – | 6 |
ЧЕТВРТА / VIII | Ензимско инжењерство | 2+2 | 6 |
ЧЕТВРТА / VIII | Технологија микробне биомасе | 3+2 | 6 |
ЧЕТВРТА / VIII | Изборни предмет 8 | – | 5 |
ЧЕТВРТА / VIII | Изборни предмет 9 | – | 6 |
ЧЕТВРТА / VII | Стручна пракса | 0+4 | 6 |
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ
Година/Семестар | Предмет | Фонд часова | ЕСПБ |
---|---|---|---|
ИЗБОРНИ БЛОК 1 | |||
ДРУГА / III | Хемијско-инжењерско рачунање | 2+2 | 5 |
ДРУГА / III | Колоидна хемија | 2+2 | 5 |
ИЗБОРНИ БЛОК 2 | |||
ДРУГА / IV | Маркетинг и менаџмент | 2+0 | 4 |
ДРУГА / IV | Управљање квалитетом | 2+0 | 4 |
ИЗБОРНИ БЛОК 3 | |||
ДРУГА / IV | Микробиологија хране | 2+2 | 5 |
ДРУГА / IV | Молекуларна генетика | 2+2 | 5 |
ИЗБОРНИ БЛОК 4 | |||
ТРЕЋА / V | Основи конзервисања | 2+2 | 6 |
ТРЕЋА / V | Инструментална анализа | 3+3 | 6 |
ИЗБОРНИ БЛОК 5 | |||
ТРЕЋА / VI | Технологија природних органских производа | 3+2 | 6 |
ТРЕЋА / VI | Хроматографске методе у органској анализи | 3+2 | 6 |
ИЗБОРНИ БЛОК 6 | |||
ТРЕЋА / VI | Биореактори | 2+2 | 6 |
ТРЕЋА / VI | Технологија меса | 2+2 | 6 |
ИЗБОРНИ БЛОК 7 | |||
ЧЕТВРТА / VII | Мембрански сепарациони процеси | 3+2 | 6 |
ЧЕТВРТА / VII | Технологија млека и млечних производа | 2+2 | 6 |
ИЗБОРНИ БЛОК 8 | |||
ЧЕТВРТА / VIII | Технологија биополимера | 3+2 | 6 |
ЧЕТВРТА / VIII | Микробне активне супстанце | 3+2 | 6 |
ИЗБОРНИ БЛОК 9 | |||
ЧЕТВРТА / VIII | Обрада отпадних вода | 3+2 | 6 |
ЧЕТВРТА / VIII | Технологија воде | 3+2 | 6 |
МОДУЛИ

- Фармацеутско-козметичке технологије
- Материјали и хемијске технологије
- Еколошко инжењерство
- Прехрамбена технологија и безбедност хране
- Индустријски дизајн текстила и одеће
- Информациони системи у технолошким процесима